miercuri, 14 mai 2014

"Sa-i lasam sa se cunoasca!.. "

...Salutari Dragilor!
...permacultura...da, stim. Subiecte ca imbunatatirea solului, controlul daunatorilor fara pesticide, padurea-gradina, hugelkultur, nebunia aratului, plante companion si succesiunea culturilor, sobe-racheta, obtinerea compostului, gradinarit pt incepatori, ferma de langa casa, cresterea animalelor in sistem extensiv si integrat, apicultura Warre, constructia de case pasive energetic din lut, lemn sau baloti,... si multe altele "asemenea" au devenit "la moda";  deja exista tone si metri cubi de materiale, documentatii, dezbateri, clasificari, cursuri cu sau fara diplome de absolvire ... 
 Privind cunostintele dobandite ca pe niste "arme", atunci putem spune  ca "multa lume" s-a inarmat deja. Multi poarta pe unde pot "batalii" (singuri sau in grup) pe terenuri indelung cautate si "cantarite" dupa priceperea fiecaruia. Altii abia asteapta sa se inroleze si sa inceapa "aventura". 
Despre ce ne indeamna la asa "gesturi necugetate", ce sa zic, fiecare cu "ale lui" (numai "flower-power" sa nu fie). Cert este ca felul asta de agricultura ce-si zice sustenabila "a prins" la public. Poate ca de vina e si supranumele ei de "agricultura facuta din hamac"? Sau poate pentru ca aduce (si sustine) o multime de "lucruri stupide"? Vom discuta despre astea, dar sa revenim putin!
 De ce "Permacultura in Vrancea"? Pai, tocmai ca sa ne cunoastem. Daca esti "din zona", daca  ai tot  citit "in ultimul timp" atatea si atatea despre "subiectele alea", daca ai inteles ce semnificatie au termenii "impreuna" si "aproape", daca esti doritor sa "sufleci manecile", daca vrei sa formam un grup de "fermieri ciudati" care sa caute integrarea in Natura si descoperirea Sacrului unei astfel de Vieti, atunci nu mai sta pe ganduri. Anunta-ne de  prezenta ta, spune-ne cateva cuvinte si cine stie? Impreuna putem crea o alta realitate. O multime de lucruri minunate pot iesi la iveala, suntem siguri de asta! Daca oferim ceva "la promotie"? da, bineinteles. Intalniri si  aplicatii practice  in cea mai frumoasa si pitoreasca si curata zona ce poate exista pe o raza de 20 km de Focsani, pe un teren ce are mai bine de 1 ha, si el cautat indelung. 
  Abia astept sa facem asa incat sa apara un punct nou pe harta numita "Romania, altfel", acolo unde sunt trecute initiativele si proiectele de acest fel.
http://stanciova.wordpress.com/2014/03/18/romania-altfel/
"Permaculturisti din toate zonele, uniti-va!" ...uauuu.. :-)



 

Un comentariu: